majstina.blogg.se

Norge-resan

Publicerad 2014-08-01 22:12:17 i Allmänt,

Så blir jag då äntligen färdig med att skriva om vår fantastiska Norge-resa. Först kunde jag inte få ihop bilderna, så att de blev lagom många. Men så kom jag på att jag kunde göra collage på photo-shop, och då blev det genast lättare.
Vi började vår resa den 9 juli. Det var väldigt varmt. Vi övernattade i Röldal, och sen gick färden norrut bl.a. över Hardangervidda. Det var en enastående natur, och vi var helt fascinerade. Men det var många mil att köra, och först vid 8-tiden på kvällen var vi framme hos Calle och kunde blicka ut över "hans" vackra sjö. 
 
 
Det var väldigt skönt att vara framme. Boian och jag delade rum på bottenplan. I huset fanns katterna Åke och Kjell, döpta efter Calles morfar Åke och Julias morfar Kjell. De var väldigt lika, men Kjell hade flera ljusa ringar på svansen. Båda två älskade Calle, och han kunde aldrig sluta att gosa med dem. Ganska snart blev de goda vänner med hundarna.
.......................................................................................................................................................................................
 
I ladan tillbringade vi mycket tid. På första bilden stickar Boian, och jag målar katter. Vi åt de flesta måltiderna i ladan, och ofta blev det grillat.  Utanför ladan stod en gammal maskin med en vagn smyckad med blommor. Där stod också en badtunna.
 
......................................................................................................................................................................................
En dag gick jag med de andra ner till sjön. Det var inte lätt att gå för där fanns lösa stenar och stundtals var det ganska brant. Men Anders satt gärna i båten och fiskade. Både han och Calle prövade också på att flugfiska. De fick mycket fisk, mest små bäcköringar.
Här har Agneta tagit ett kort på Calles och Julias hus från sjön.
Boian och jag hade mycket vacker utsikt från vårt rum. Calles räv, som han älskade, när han var liten, sitter i det ena fönstret.
Julia sitter här med hundar och katter på en slänt inne på tomten. Hon arbetade de flesta dagarna och var inte hemma så mycket.
  
 
.....................................................................................................................................................................................
 Vi gjorde många utflykter. De första dagarna var det väldigt varmt, och vi badade vid Ervik. Det var mycket varmt i luften med bara 13 grader i vattnet.
En kväll körde vi till Vestkapp. Där ser man långt, och kvällen var ljum och fin och bjöd på en vacker solnedgång.
Vi tittade på konst i de små husen nedan.
En dag åkte Julia och Agneta iväg och plockade hjortron.
Vi plockade massor av "katt-stenar" i en vik. Och vi besökte Hoddevik. 
En kväll surfade Calle vid Ervik. Här ser man kyrkan från havet.
 .................................................................................................................................................................................... 
 
Men dagarna gick fort. Vi tillbringade mycket tid i ladan, där det var svalt och skönt på dagarna.. Anders drog en luftledning från huset till ladan och installerade el. Det var mycket jobb. Den sista kvällen kunde vi sitta i ladan länge, värmda av infravärmen. Då var det onsdag kväll, och vi hade varit nästan en hel vecka i Ervik.
 
 
På torsdags morgon vinkade vi farväl till Calle och påbörjade vår hem resa. När vi kom hem hade vi kört över 250 mil.
 
Tack Julia och Calle för att vi fick komma och hälsa på!
 
 Det var allt för i dag från Majstina
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela