majstina.blogg.se

Julen 2014

Publicerad 2014-12-31 16:55:43 i Allmänt,

 

Pajas och jag är nyss inkomna efter en nyårspromenad. Väglaget tillåter mig inte att åka till Boian, så Pajas och jag får fira nyårsafton, bara han och jag. Jag ska kalasa på hummer och han på "Mamma Scans köttbullar". Så här såg vi ut när vi rastade.
 
Nu ska jag berätta om min underbara jul. Såsom "vän av ordningen" tar jag allt i kronologiskt.
 
Fredagen den 19 dec:
 
På julaftons morgon åkte jag till Villshärad och åt frukost. Där träffade jag Philippa från Australien, dotter till
vänner, som Margareta och Håkan träffade i Australien. Vilken trevlig flicka!
Sen åkte jag till Gullbrandstorp och åt lunch och såg på Kalle Anka.
 
Vid sex-tiden kom Villshäradsborna, och när vi samlades kring julborden var vi 13 personer. Agneta hade fiffigt nog fixat två bord:
 
 
 
 Ja det var en fantastisk julafton. Fina julklappar fick jag också fastän jag inga gav.
 
På juldagen var vi hos Boian. Lutfisk och flera alternativa rätter till "icke-lutfisk-älskare". Underbar ris-à-la Malta med jordgubbssaftsås. Kaffe med jättegoda kakor.
 
På annandagen samlades alla i min lilla lya - 14 personer. Jag bjöd på glögg med tilltugg, laxgifflar, kräftsoppa och kaffe och kakor. Jag hade organiserat till tusen, så jag kunde sitta och lata mig och se mina gäster fixa allt.
 
Vädret slog om från milt till minusgrader. Det snöade också och det blev fruktansvärt halt. Jag vågade knappt gå ut med Pajas.
 
Halt var det också på måndagen. Då lämnade jag Pajas hemma i Annikas vård. Själv åkte jag med Håkan och Margareta till Göteborg. Först fikade vi hos Philip och Louise.
 
Sen kom det roliga. Musical på Göteborgs opera:
 
 
Jag åkte med Margareta hem. (Vi var för många för en bil.) Vi var inte hemma förrän ½ 1. Margareta följde mig in. I trapphuset hörde vi att Pajas var missnöjd. Men glad blev han, när han hade matte hemma igen.
 
Dagen efter kom Annika med nyckeln, och hon berättade, att de (Calle och hon) hade hört att någon skällde och ylade. De undrade om det var Pajas. Då satt han på soffan, tittade på gatan utanför och ylade och skällde. Då fick han följa med dem upp. Vid ½ 12-tiden lämnade de ner honom. Stackars Pajas, som fick sitt och gråta i en timme till.
 
Jag var ganska trött i går och lite trött i dag med. Nu ska jag bara slappa resten av dagen. Jag kommer att lägga mig vid tiotiden som vanligt.
 
Det var allt för i dag från Majstina
 
PS Det finns några stavfel men jag orkade inte göra om callagen DS
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela