majstina.blogg.se

Min nya spis

Publicerad 2014-11-30 12:17:09 i Allmänt,

 
Så har jag då skaffat mig en ny fin spis. En Bosch för 5695 kr (efter ihärdig prutning). Den har keramik häll, varmlufts ugn, över- och undervärme och är väldigt tjusig att titta på. Döm själv!
 
Här sitter Pajas och undrar om matte ska laga till något gott, som han kan få smaka på.
 
Jag har bl. a. bakat en lyckad sockerkaka och kunnat konstatera att mina tidigare misslyckande här i Pålsbo inte berott på mig utan på ugnen.
 
Så går tankarna tillbaka till forna tider. Jag tror att jag bara var 14 år gammal, när pappa ordnade med så att jag fick gå i skolkök på sommaren tillsammans med mina tidigare skolkamrater. Vi hade en jätteduktig lärare och oj, så mycket jag fick lära mig.
 
Här kommer en bild av köket i Viarp taget 1967. Jag tror att det såg precis likadant ut 1944. Ganska modernt för sin tid! Och så hade pappa köpt en underbar maskin till mamma. Den allra första assistententen. Min trogna hjälpreda då och nu.
 

Väl hemma använde jag mina kunskaper. Jag bakade spindelvävstårta, schackrutor, strassburgare, berlinerbröd och mycket mer. Jag lagade mat också. Mamma hjälpte hellre till med utearbete (något som jag inte gillade) och så stannade jag inne vid spisen.
 
Jag har kvar receptboken, som jag skrev, och jag använder den ofta.
 
Nu ser jag fram emot att få använda min nya spis både till bakning och matlagning. Det gillar jag fortfarande.
 
Det var allt för i dag från Majstina 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela